Reviews

Voor het plaatsen van een persoonlijke gebruikerservaring scroll je helemaal naar beneden.

71 reacties:

 1. Een fijne deken die ontspanning en verlichting van de pijnklachten geeft. Ik heb net nog een stoeldeken gekocht zodat ik voor de tv ook kan genieten van deze ontspanning

 2. Katelijne Jacobs

  Onlangs een infrarooddeken gekocht, neen nog beter gekregen van mijn man voor mijn verjaardag. Wat is dit een zaligheid! Dit voelt zo goed aan voor mijn spieren. Ik ben de temperaturen nog zo wat aan het uittesten voor nu is het nog 42 graden en 40 minuten maar we testen het verder uit. Ik kan het iedereen aanraden!

 3. Ik gebruik het 3-zone deken nu ruim 2 maanden. Mijn pijnklachten t.g.v. spasmofilie zijn sinds het gebruik van het IR- deken fel vermindert. Ik heb opnieuw dagen dat ik pijnvrij ben.
  Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik ook gebruik maak van een andullatie-matras (dagelijks). Het IR-deken gebruik ik afhankelijk van de spierpijn die ik ervaar of de fysieke inspanning die ik deed.
  De warmte van het IR- deken dringt goed door in het hele lichaam en dat is zeer aangenaam, ontspannend en helend. Zeker na (zware) fysieke inspanning heb ik er deugd van om een rustpauze in te lassen en mijn spieren te verwennen met de warmte van het IR- deken.
  Ik vind het zalig om liggend van de infraroodwarmte te kunnen genieten. Op deze manier kom ik helemaal tot rust. Na een half uurtje voel ik me fitter en energieker.
  Het is praktisch om de temperatuur t.h.v. mijn benen lager te kunnen zetten dan de andere zone’s (i.f.v. “rusteloze benen”).
  Ik ben heel tevreden over mijn aankoop en de snelheid waarmee geleverd werd en op mijn vragen werd geantwoord.
  Ik vind het IR- deken een goed en betaalbaar “zelfzorg-product”.
  Ik durf beweren dat ik mijn werk en huishouden kan blijven doen omdat ik regelmatig gebruik maak van het IR-deken.

 4. Op Facebook had ik gelezen van een infrarooddeken ,ik dacht is wel wat voor mij ,last van Fibromyalgie ,neuropathie ,artrose in alle gewrichten ,en rug artrose stenose en scoliose ,dus veel pijn .
  Ik de deken besteld voor op de sta op stoel ,ik lag altijd s,avonds voor de t.v met een elektrisch rug dekentje vooral de boel warm houden dus .
  De eerste avond dat ik er op lag werd dus niet alleen mijn rug van onderen verwarmt maar mijn hele rug en kuiten , omdat de infrarooddeken een stuk groter is ,en wat een weldaad was het om hem te gebruiken ,de warmte was veel egaler en vooral meer diepte werking in je lijf ,ik ben er zeer tevreden over de Infrarooddeken ,ik denk inderdaad als je de infrarooddeken waar je in ligt ook erg fijn zal zijn voor je spieren en gewrichten .
  Maar nu gebruik ik de deken ook om tussen de middag even op de sta op stoel te liggen en heerlijk de deken aan ,knap ik erg van op ,ik kan mijn lijf niet de hele dag rechtop houden in de rolstoel ,vandaar dat ik er dubbel plezier van heb nu ben er blij mee .

 5. Dankzij de infrarooddeken word ik ’s ochtends wakker worden zonder spierpijn (fybromialgie) en ben ik ook beter uitgerust. De aangename warmte dringt diep in het lichaam door. De voordelen: minder plaats nodig dan voor een cabine, neerliggen is veel ontspannender dan rechtop zitten, goedkoper dan saunabezoeken. Een aanrader!

 6. Nadat ik 7 a 8 jaar geleden mijn reuma deken had gekocht ,en waar ik winter en zomer op gezeten en gelegen heb , begaf mijn deken het ,een ramp want mijn spieren waren net in opstand ,,wat nu \zoeken op internet waar had ik hem gekocht, ik wilde dezelfde terug , en ja hoor de familie Luyben in Haaren verkocht hem nog. We konden hem direct ophalen ,en niet lang daarna lag ik weer heerlijk op mijn dekentje . Hij is voor mij onmisbaar omdat hij me door mijn pijnlijke dagen heen helpt . Dank Petra dat ik nog terecht kon

 7. R v Teeffelen 15 -11-2017

  7 a 8 jaar geleden heb ik bij Petra en Paul Luyben al een stoeldeken gekocht ,en na al die jaren heeft hij het nu begeven. Een ramp mijn spiertjes kwamen in opstand en moest zoeken voor een nieuwe deken . op internet gezocht waar had ik het adres weer gevonden had waar ik toen de deken had gekocht. Meteen gebeld en kon hem die zelfde dag nog ophalen . Geweldige deken iedereen aan te raden die ook maar iets aan spieren of gewrichten heeft

 8. Het meeste is hieronder eigenlijk al gezegd: sinds er bij mijn vriendin Fibromyalgie werd vastgesteld, gebruikt ze het deken dagelijks, nu al meer dan een jaar. Het brengt haar ontspanning en help haar door de dag. Elke euro dubbel waard. En bovendien, na een zware fysieke inspanning durf ik er ook al eens dankbaar gebruik van maken!

 9. Linda Rymenants

  Enkele maanden zijn wij in het bezit van een infrarood deken.
  Ik stond er eerst argwanend tegenover, maar omdat mijn vriendin er zo tevreden mee was, hebben we het ook gekocht.
  Het zal je zeker niet genezen.
  Maar wel ontspanning brengen, waar de pijn mee verminderd.
  Vind het echt niet te vergelijken met een warmtedeken.
  De service is ook heel uitstekend

 10. Heel tevreden, ik heb het op donderdag besteld en op paaszaterdag werd het al geleverd, wat een service zou ik zeggen. Ik heb dus voluit de tijd gehad om het stoelkussen uit te proberen op Pasen en Paasmaandag. Ik ben er telkens een uur op geweest op 45° zo drie maal per dag en ik moet vaststellen dat mijn spieren heel dankbaar zijn want ik heb veel minder pijn. Dus ik zou zeggen dat het zeker de moeite is om het te kopen. Een AANRADER van een tevreden vrouw uit Boechout in België!!!

 11. Sinds enige weken ben ik een héél bliije bezitter van de infrarooddeken.
  Na jaren met gewrichtspijn te hebben gelopen voel ik mij zoveel fitter en kan ik mij veel beter bewegen! Wandelen en yoga worden weer een fijn om te doen.
  Elle dag geniet ik zo’n 30-45 minuten van de warmte die diep doordringt tot op het bot. Ik promoot de deken in mijn omgeving , ik gun iedereen het genot van de warmte en de verandering die het in je lichaam teweeg brengt.
  Mijn dochter heeft er in middels ook een in haar bezit en is daar net zo enthousiast over als ik. Zij was degene die mij op de infrarooddeken deken heeft gewezen en adviseerde de site van Paul en Petra te bezoeken!
  Paul en Petra bedank ik voor hun deskundig advies en de super snelle service.
  Vandaag besteld is de volgende dag of uiterlijk twee dagen later in huis!
  Ik wens jullie success!!!

  ,

 12. Ik heb fibromyalgie en de pijnen waren nog moeilijk te dragen. Sinds ik het stoeldeken aankocht, lig ik er uren op of wikkel ik het om mij heen en ik neem het mee als ik op bezoek ga bij vrienden, handig!.Zalig, hoe je de warmte tot in je cellen voelt en hoe de pijn stilaan verdwijnt. Ik kan het niet meer missen. De levering was snel en de service van Petra en Paul top, je kan met alle vragen bij hen terecht. Een top van een kerstgeschenk voor mezelf :-)!

 13. Ciao tutti
  Ik heb zowel artrose als fibromyalgie (naast een aantal andere mankementen). Tja, soms wordt een mens al eens ‘verwend’ met een meervoudige diagnose he…
  Na een namiddagje strijken, kan ‘k letterlijk geen kanten meer op…
  Ik geraak nog net tot bij m’n stoel met ifr deken. De daaropvolgende 90 minuten voel ‘k langzaam de pijn wegzakken tot een (voor mij) aanvaardbaar niveau…
  Zààààlig !
  Nu, met dit koude weer, geniet ik echt heel vaak van mijn deken.
  Ik mag wel zeggen dat ‘k er aan verslaafd ben.
  Het enige dat er nog aan mankeert, is dat je het stoeldeken ook in de auto zou kunnen gebruiken…
  Zo zou ‘k de ritten naar mijn kleinzoontje (ong. 2 uur) in één stuk kunnen rijden…
  Dus, aan de fabrikant van dit fantastische ifr deken : maakt u aub ook een versie voor de auto ???
  Bij voorbaat héél veel dank !

 14. De Busscher Fabienne

  Beste Petra en Paul,
  Onlangs heb ik via jullie webside dit fantastisch produkt aangekocht .Eerst was dit bedoelt om mijn klanten een welbehagen aan te bieden tijdens hun behandeling , maar sinds ik ontdekt heb hoe ontspannend dit deken is voor mijn pijnlijke spieren gebruik ik het zeer frequent voor mezelf ! Ook van de service was ik heel tevreden .
  Dank je wel !
  Fabienne De Busscher
  Waarschoot , Belgie

 15. Beste allemaal,
  Gisteren had ik mijn moeder op bezoek ( 84 jaar) die veel pijn heeft door artrose en slijtage van haar heup. De infrarooddeken ligt bij mij “standaard”op een vaste plek op de bank en ik heb haar eens lekker op de deken “geïnstalleerd”met een dun dekentje over haar heen. Ze vertelde me dat ze de pijn voelde weg trekken. Ik moest er maar meteen eentje voor haar bestellen zodat ze thuis ook heerlijk kan zitten en minder pijn heeft. Zo gezegd, zo gedaan. En Petra en Paul hebben hem vandaag al verstuurd.
  Ik heb de deken zelf al jaren ( heb Fibromyalgie en Poly-artrose) en heb deze gekocht n.a.v. een advertentie in het blad FES ( belangenvereniging Fibro-patiënten) ’s avonds bij het t.v. kijken zit ik lekker op de stoeldeken en als het koud is gewoon met een lekker boek genieten. De warmte blijft in je lijf en neemt pijn weg, geweldig!
  Ik kan de deken ook iedereen aanraden!
  Anne Kolburg, Maasdam

  • keymolen monique

   Goede avond petra en paul bedankt van het infrarooddeken voor de snelle afhandeling . het infarooddeken geeft veel verlichting veel minder pijn want ik heb veel artrose handen hals rug benen ik zou het niet meer willen missen . Ook bij natte en koude dagen ben ik terug opgewarmd en zalig gezellige warmte op 42 graden en 45 minuten en minder pijn mijn huisdokter vind dat heel goed hij zegde ik zal eens komen kijken
   . Nu is het toch wat leefbaar geworden nog eens bedankt . Mooie uitvinding Groetjes monique

 16. Enkele jaren terug probeerden we tijdens ons verlof eens de infraroodsauna uit. Wat was dat een heerlijk gevoel. Bij terugkeer uit verlof, heb ik mijn orthopedist geraadpleegd. Zij bevestigde de positieve invloed van de infraroodtoestellen voor de vele orthopedische kwaaltjes waar mijn dochter en ik aan lijden.( rug, nek, heup)
  Ondertussen hebben we allebei een infrarooddeken en heb ik er ook al eentje aan de man gebracht bij kennissen. Niets zo aangenaam als ’s avonds eventjes op mij dekentje te liggen. Genezen kan het dekentje ons niet maar het verlicht onze pijn . Ook in koude dagen ben je snel volledig terug tot diep in je binnenste terug opgewarmd. SUPER gewoon.

 17. Ik gebruik de stoeldeken al twee jaar (vooral in de winter) en ben er zeer tevreden over. Het verzacht de pijn in mijn nek en rug. Ik raad het zeker aan aan mensen met spierpijnen, maar ook gewoon om op een koude winterdag lekker op te warmen. Het is een super uitvinding!

 18. Gebruik het infrarooddeken nu een 3 weken. Het verlicht de pijn in mijn heup .Vroeger gebruikte ik met weinig resultaat Rflex spray.
  Savonds een half uurtje relaxen in het dekentje geven mij een goede nachtrust.
  Beste wensen voor 2015.

 19. Ik gebruik het dekentje bijna dagelijks 30 minuten op 42 graden nadat ik een warm bad heb genomen.
  Hogere temperaturen heb ik uitgeprobeerd, soms beviel mij dat, maar 42 graden vind ik best.
  Mijn probleem is er niet mee opgelost, doch het ontspant mij enorm en voel mij dan alsof ik een massage of een wellness heb gehad.
  Een weldaad voor de spieren. Ik hoop er nog jaren plezier van te hebben.

 20. linda vanderhaeghe

  beste,
  Mijn dokter R Kelders uit Brasschaat raadde me net het deken aan. Ik kamp immers met erge nek en schouderpijnen. Wegens een hypofysegewel heb ik ook
  cvs en fibromyalgie. Ik denk dar het deken mij wel kan helpen maar twijfel over
  het stoeldeken of de slaapzak.
  Eventueel kan ik met mijn man tot bij u komen kijken . maar het is wel een eindje rijden voor ons. Ik woon in Brecht.
  Wat raadt u mij aan?
  groetjes, linda

 21. Ik heb sinds kort deze infrarooddeken in mijn bezit en na de eerste keer in gebruik was er al een immens verschil te merken. Al 22 jaar heb de ziekte van Bechterew in het heiligbeen (sacro) en sinds 2 jaar in de nek. Ik ben 42 maar blijf altijd optimistisch uitkijken naar mijn pijnvrije momenten. We hebben een infraroodcabine aangeschaft maar toch wel onhandig als je door de pijn niet op je buik kan liggen om de warmtestraling in de rug te krijgen. Deze deken is voor mij mijn dagelijkse dosis pijnbestrijding, gewoonweg een superuitvinding ! Ik wandel met minder stijfheid en heb veel minder pijn na het zitten of liggen. Het maakt mijn dagelijkse leven weer leefbaar. 😉

 22. In een lange periode van hevige spier- en zenuwpijnen zorgde de infrarooddeken, soms tweekeer per dag, voor verademing en comfort. Drie kwartierbgeleidelijkaan geen of nog heel weinig pijn voelen, ontsnappen, cocoonen… Dank aan Petra en Paul Luyben voor de vlotte afhandeling: woensdagavond besteld en vrijdagnamiddag thuis (in België)afgeleverd. hugo

 23. Infrarooddekens
  Ik heb 3 weekjes geleden een infrarood slaapzak en stoeldeken gekocht bij jullie. Ben er heel tevreden van , het verzacht mijn spierpijnen 🙂 . Bedankt nog voor de informatie die ik gekregen heb , zoals mijn voedingspatroon veranderen. Ben direct diezelfde dag nog begonnen met zo weinig mogelijk koolhydraten te eten en glutenvrij , suiker eet ik ook niet meer en de dadelsiroop is een zeer goede zoetvervanger . Bedankt voor jullie hulp !

 24. SUPER
  Ik ben héél tevreden met mijn infrarood deken. Het helpt echt tegen de pijn door de fibromyalgie en ik slaap er beter door 🙂 Elke avond 45 minuutjes erin doen al wonderen! Ook de levering is heel vlot en snel gebeurd

 25. infrarooddeken
  hallo kan me iemand zeggen waar ik zo een infrarood deken kan kopen, en hoeveel de kostprijs is, groeten

 26. Infrarooddeken
  Hallo, Ik ben een 43-jarige patiënt met een spierziekte en zit in een elektrische rolstoel. Ik kan de infrarooddeken aan iedereen aanbevelen want ik en mijn man gebruiken ze dagelijks 40 minuten op 42 graden en voelen een weldadig effect. ook is het zeer gemakkelijk om vanuit de rolstoel erop te gaan liggen, vervolgens vouw je ze dicht als een soort slaapzak, je sluit de monitor aan, inschakelen en je bent vertrokken. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Evengoed maar handiger dan een infraroodcabine. Een aanrader!

 27. Jan Winkelmolen

  Deken werkt echt!!!!
  Decenia lang kamp ik met rug- en heupklachten (artrose). Duizenden warme kruiken om de pijn te verzachten hebben me vergezeld naar bed. Die tijd is voorbij. Na circa drie weken gebruik van de infrarooddeken ervaar ik spectaculaire verbeteringen. Elke middag een uur 60 graden warmte maken het verloop van de dag een stuk aangenamer.Bij vakantieplanning hield ik steevast rekening met een sauna bij de accomodatie, ook daar hou ik geen rekening meer mee. Ik neem de deken doodeevoudig in een reistas mee en gebruik hem dagelijks op de kamer. De deken is voor ieder met die klachten een absolute aanrader.

 28. Hoera een nieuwe deken!!!
  Sinds een jaar gebruik ik de infrarood deken voor mijn dystrofie. Het geeft me meer vrijheid…. mijn benen kunnen meer aan op een dag. Heb er vreselijk veel plezier van. Nu zit ik dit berichtje te tikken terwijl ik op de deken zit. Nog snel even een uurtje voor ik naar mijn werk moet. Een poosje geleden gaf de deken de brui eraan en werd niet meer warm….. helpppp…… mailtje naar Petra en Paul en voila….. gister kreeg ik zomaar geheel gratis een nieuwe deken. Het kastje deed het nog gewoon, want ik heb de deken op het kastje van de buurvrouw getest en dus wisten we dat het aan de deken lag en niet aan het kastje….. Jaja….. in mijn straat is de deken op 3 adressen te vinden. Ik raad mensen met pijn aan deze deken aan te schaffen. Het verlicht de pijn behoorlijk!!! Petra en Paul dank voor de service!!! Groetjes, Ans

 29. Mijn heerlijk wikkeltje
  Onlangs kocht ik een infrarooddeken bij Petra en Paul. Via mijn huisdokter kwam ik op de site terecht en daags nadien reden we vanuit België naar Haaren, een dorpje waar we nog nooit van gehoord hadden. Maar ik zal het niet gauw vergeten. We werden heel hartelijk ontvangen en kregen de nodige info. Diezelfde avond nog maakte ik er gebruik van. Ik heb fibro-cvs en twee whiplashen gedaan waardoor ik reeds jaren chronische pijn heb. De bittere pil is dat er niet echt een middel bestaat dat genezing kan geven. Vandaar dat ik zo blij ben dat ik na een zoektocht van jaren iets gevonden heb dat een weldoend effect op me heeft. Het vermindert mijn spierpijnen, soms in die mate dat ik mijn pijnstiller niet hoef te nemen. Ook bij infecties heeft het daadwerkelijk effect. Voordien bleef ik er dagen door geplaagd. Het werkt bij obstipatie. Vaak voel ik me als herboren als ik eruit kom, voel ik weer terug energie. Als ik me mentaal wat minder voel kan de warmte me zo ontspannen en deugd doen! Bij ons in België is het niet te verkrijgen. Mensen staan versteld als ze mijn enthousiast verhaal horen. Dankjewel Petra en Paul.

 30. Beter Petra en Paul
  Wat ben ik blij dat ik jullie heb leren kennen en een deken gekocht heb. Wij hebben een groepje mensen die Fibromyalgie hebben en ik heb jullie adres doorgegeven met een goed resultaat verschillende hebben al een deken gekocht fijn dat de pijn zo verminderd als je uit het deken komt. Ik had zelf jullie adres gegeven aan de dokter die mijn knie verzorgt en hij heeft een deken gekocht voor zijn schoonmoeder maar was er ook eens gaan inliggen en van de slag heeft hij voor hem ook zo een deken gekocht hij vind het zalig de ontspanning van de spieren die er uitvloeien er is nog een dame uit onze groep die een deken gekocht heeft en Marie Josee is ook zo blij het is het beste dat haar kon over komen heeft ze op de laatste bijeenkomst gezegd. Mensen met Fybromyalgie twijfel niet het doet echt goed en verlicht de pijnen. IK zou zeggen doen.

 31. René De Boeck

  De kentering
  Met heel veel genoegen, wil ik u ook mijn versie geven van hetgeen ik ondervonden heb bij het gebruik van de infrarooddeken. Ik ben er aan begonnen met een twijfelgevoel maar na acht dagen, stelde ik een verandering aan mijn pijntoestand vast, zonder echt van een verbetering te kunnen spreken. Na die acht dagen, kwam dan die kentering : mijn stramheid en mijn rug- en dijpijnen verbeterden stilaan. Zo ging dat verder in de goede zin en de werkjes in de tuin begonnen weer tot mijn aktiviteiten te behoren; het was een openbaring geworden. Volgens de neurochirurg die mij vroeger geopereerd had, kwamen die pijnen voort van spieren en zenuwen en schreef hij mij 90 sessies voor bij een kinesist. Die 90 sessies hebben nu echter niet nodig geweest want ik was inmiddels overgeschakeld naar uw infrarooddeken. Ik weet nu niet of het mijn toestand geneest maar wat ik wel weet is dat mijn pijntoestand van vroeger, nu verdwenen en daar gaat het mij om. Samenvattend zou ik willen de raad geven aan de twijfelaars, het toch eens enkele tijd te proberen want het loont de moeite uit mijn oogpunt. Ik word nu over enkele dagen 77 jaar en zou het nog een tiental jaren op deze wijze willen verder doen. De infrarooddeken heeft mij overtuigd. Dankbare groeten van René De Boeck

 32. het beestje van Fibromyalgie
  Beste mensen, Ik heb rond 26/02 /2011 mijn infrarood deken ontvangen en de volgende dag al gebruik van gemaakt, het is zalig het gevoel dat men krijgt en dat men zich veel beter voelt als men uit het deken komt. Tot op heden heb ik het nog maar 5 maal gebruikt en had bijna geen pijn meer maar dacht dat het toeval was met de paar dagen beter weer en heb bijgevolg gans mijn huishouden gedaan gekuist en in de tuin gewerkt. Zalig dat ik mij na 5 jaar terug beter voelde zo goed dat ik vergeten ben te rusten en dat ik met het beestje van Fibromyalgie zit. Dus vandaag was de pijn verschrikkelijk ben in mijn deken gekropen en gerust zoals ik moet (1 uurtje in de namiddag) en voel mij kip lekker spijtig dat ik dit niet vroeger wist. Ook hartelijke dank voor jullie goede diensten Jeannine

 33. infrarooddeken
  Sinds vorige week kennis gemaakt met de infrarooddeken. Na een week op proef heb ik er nu een aangeschaft. Het gebruik bevalt me prima! Ik heb polyartrose en ondervind daarvan veel pijn. Met het gebruik van de infrarooddeken is de pijn echter aanzienlijk minder! Echt geweldig. Ik zwem vijf maal per week ’s morgens en ga daarna nu een half uur in de deken. ’s Avonds nog eens een half uur op 42 graden warmte. Ik slaap beter en voel me energieker. Een aanrader voor een ieder die spier/gewrichtsklachten heeft!

 34. Eerste ervaring
  Heb sinds Februari 2010 de infrarooddeken in gebruik.Op aanraden van mijn arts omdat ik een pesticidenvergiftiging heb. Jarenlang dacht ik en de arts dat ik fybromyalgie had, maar dat bleek niet zo te zijn. De eerst dagen voelde ik me niet zo lekker als ik uit de deken kwam, maar snel daarna ging het beter. Ik moet in de deken omdat infrarood mijn vergiftiging in mijn lijf oplost. Dat was wel te ruiken, want ik rook niet fris als ik er uit kwam. Ook urine rook behoorlijk. Nu gaat het stuk beter met me. Heb bijna geen pijn meer en kan alles weer doen waar ik zin in heb. Ik kan de deken dus echt aanraden. Nu ga ik erin omdat het gewoon lekker is, en ik heerlijk ontspan.

 35. zeer tevreden
  Beste Paul en Petra. Inmiddels zo\’n 3 weken geleden heb ik de nieuwe infrarooddeken voor de stoel bij jullie besteld. Ik gebruik hem elke dag een uur en echt, direct na het eerste gebruik voelde ik me al soepeler en had ik minder pijn. Inmiddels kan ik vertellen dat de pijn, zeker in nek en schouders, met 50% is verminderd. Ik ben al jarenlang Bechterew-patiënt. Ik kan een ieder deze deken van harte aanbevelen en ga een warm pleidooi houden bij mijn ziektekostenverzekering om deze deken vergoed te krijgen. Want sinds ik deze heb, heb ik geen gebruik meer gemaakt van mijn wekelijkse fysiotherapie. Heel veel succes,ik hoop dat jullie er vele mensen zo blij mee mogen maken als ik ben. Elly

 36. Soepel
  Hoi Petra &Paul. Een tijdje geleden heb ik bij jullie een infrarood deken gekocht ik gebruik de deken een aantal keren per week ,naar hoe ik me voel ,meer of minder vaak. Ik stel hem meestal af op 55 graden tijd 1 uur. Na dit uur kom ik er redelijk soepel uit ,voel mee goed / beter,dit blijft toch een tijd zo. Ik wil jullie dan ook bedanken dat je met de reclame in het blad RondReuma, deze deken onder mijn aandacht hebben gebracht. nogmaals bedankt

  Groeten,Jaap de Wolf.

 37. Positieve ervaringen
  Ik ben medisch maatschappelijk werker en arbeidsdeskundige geweest. (nu sinds vier jaar met pensioen). Ik heb sinds mijn 20e de ziekte van Bechterew en tgv daarvan 24 jaar geleden op mijn 40e beide heupgewrichten moeten laten vervangen door kunstheupen. De laatste paar maanden kreeg ik toenemende pijn in het linker heupdeel. Of de winterse omstandigheden daarbij van invloed waren, weet ik niet. De pijnklachten kwamen in elk geval niet geheel onverwachts, omdat op de röntgenfoto\’s te zien is dat de kom van de linker heup wat dun begint te worden na 24 jaar. In het reumabulletin kwam ik een paar weken terug de advertentie van infrarooddeken.nl tegen. Van een bevriende arts, die zelf gewrichtsklachten heef. t had ik gehoord dat die baat had bij een infraroodcabine. Nu zijn die nogal prijzig en je hebt er toch ook wat ruimte voor nodig. De infrarooddeken leek zowel qua prijs als qua ruimtebeslag de ideale oplossing. (Vanaf mijn jeugd ken ik de positieve ervaringen met de Infraphil – de rode lamp van Philips -; dus helemaal onbekend met de positieve werking van infraroodwarmte was ik niet). Ondanks enige scepsis, heb ik de deken (voor mij heeft hij meer weg van een slaapzak) aangekocht. Zowel ikzelf als mijn vrouw gebruiken hem 1 a 2 keer per week. Mijn vrouw omdat ze helemaal doorwarmd wordt en ikzelf vanwege de positieve effecten op mijn pijnklachten in de linker heup. Die zijn na enkele keren verdwenen als sneeuw voor de zon. Nog sterker: ik kreeg een week geleden last van pijn in mijn rechter onderbeen. Mogelijk een ontsteking van een vaatwand (enkele jaren terug ook gehad bij een beginnende trombose, die nu ook weer de kop opstak en mbv van een steunkous bestreden kon worden). Omdat de pijn enkele dagen aanhield, dacht ik: wie weet gaat de pijn weg met de infrarooddeken. Zo niet, dan moet ik er maar eens mee naar de huisarts. Dus de \\\”slaapzak\\\” ingedoken ( ik gebruik hem op 47 C gedurende circa 55 minuten). De volgende ochtend was de pijn al aanmerkelijk minder en de daaropvolgende dag was de pijn volledig verdwenen. In het begin merk je de warmte nog niet zo, maar na circa 30 minuten ontstaat er ahw een deken van warme lucht rondom het hele lichaam. Op het laatst doe ik zelfs mijn armen boven de deken, omdat het me anders te warm wordt. Na afloop voel ik nog een hele tijd mijn hele lichaam doortrokken van warmte. Ik heb er duidelijk baat bij qua pijnklachten en ben blij dat ik de deken aangeschaft heb. (hij doet me nog het meest denken aan de warmte van de modderpakkingen in Hongarije, waar je ook helemaal in een soort van deken ligt te broeien. Alleen nu zonder de modder 😉 )

 38. Resultaat
  Ik wou even reageren, ik heb de deken nu een week, en nu heb ik al resultaat, ga er twee maal per dag onder ’s middags en ’s avonds voor ik ga slapen nu slaap ik heel de nacht door, wordt geen en keer wakker.toen ik de deken nog niet had lag ik heel de nacht te draaien en pijn,nu niet meer dank zij de deken.

 39. Ineke Maarseveen

  De infrarooddeken mijn vriendje geworden!
  Wat zijn mijn persoonlijke bevindingen van de infrarooddeken! Het is niet zo dat de infrarooddeken alle pijn in mijn lijf weg kan nemen. Daarvoor heb ik teveel aandoeningen die pijn veroorzaken.Wel is de infrarooddeken mijn vriendje geworden.Bij mij werkt de infrarooddeken als volgt; de deken zorgt voor minder pijn, soepelere gewrichten en het afvoeren van afvalstoffen.Het afvoeren van afvalstoffen is zeer goed te ruiken aan mijn urine en is volgens mij een belangrijke bijdrage die de deken mij oplevert. Vaak ga ik voor dat ik ga slapen in mijn deken. Het gebeurt nog wel eens dat ik het tijdsignaal niet hoor omdat ik in slaap ben gevallen.Dat zegt wel hoe relax ik van die deken wordt en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen. Conclusie: ik zou de deken voor geen goud meer willen missen en kan hem iedereen aanbevelen met pijnklachten.De hartelijke groeten van een tevreden klant. Ineke Maarseveen

 40. Wonder
  Omdat ik, net als vele anderen, reumatode artritis en fibromyalgie heb was ik op zoek naar iets wat de pijn een beetje kan verzachten. Nadat ik hoorde over de infrarooddeken was ik een beetje sceptisch,want ik had al van alles geprobeerd,maar tot nu toe was er niks waar ik me prettig bij voel.Gelukkig mocht ik een weekje een demodeken uitproberen en na die week was ik overtuigd! De warmte is heerlijk en nadat ik me heb afgespoeld voel ik echt een tijdje ontspannen. Voor mij is dat een wonder!

 41. Infrarood deken
  Sinds ruim een week heb ik ook een infrarood-deken, ik sukkelde al geruime tijd met mijn gezondheid, waardoor ik ruim 20 kilo afviel!! Alles wat ik deed, ik kreeg er geen kilootje terug aan. Nu na een ruime week infrarooddeken heb ik er weer een kilo aan, na zoveel maanden eindelijk in een opwaartse spiraal 🙂

 42. joke platteel

  infrarode deken
  Ik hen RA en artrose dus veel pijn nu ik sinds 2 weken de deken gebruik heb ik veel minder pijn en slik minder paracetamol met codiëne.Ik beweeg me beter.De warmte is heerlijk en heel diep.Ik hoop,dat ik straks wat langer kan lopen.

 43. Stefanie te Utrecht

  Weldadig!
  Wat een weldaad! Ik keek al een tijdje uit naar een farinfrared sauna omdat ik deze een aantal maal had uitgeprobeerd en als zeer weldadig had ervaren. We wilden er graag een hebben, maar het was nogal prijzig. Nu kwam ik de infrarooddeken tegen. Ik heb hem meteen besteld. Mijn gezin en ik zijn er laaiend enthousiast over. Ik denk dat het een hit wordt in Nederland. Wanneer je erin gaat liggen voel je de warmte in je trekken, Je ontspant helemaal, pijntjes verdwijnen. In Japan wordt Far infrarood veelvuldig in de ziekenhuizen toegepast omdat er zoveel uitermate positieve resultaten zijn. De enige twee minpuntjes zijn dat de deken voor iemand van twee meter wat langer had gemogen en dat we in ons gezin bijna vechten wie er in de deken mag liggen we willen namelijk alle vier voor het slapen gaan er lekker inliggen. Dus ik denk dat we nog een aantal dekens op het verlanglijstje moeten zetten.

 44. Slaapzak
  ik heb artrose en was al een tijd op zoek naar verlichting van pijn. omdat ik een infraroodcabine te saai vindt ,en het bankje te hard hield het mij tegen om er een te kopen. maar toen zag ik de infrarooddeken ik vindt het een slaapzak want als je er een tijdje in ligt val je van zelf in slaap.ik lig nu lekker zacht op mijn bed en geniet van de warmte die mijn pijn verlicht. voor de prijs hoef je het niet te laten, veel goedkoper dan een cabine. ik ben er blij mee

 45. Deken
  Heb nu ruim 2 weken de deken Ga er iedere dag in De warmte voelt prettig aan en ik voel me meestal zo ontspannen dat ik in slaap val Ik heb fibromyalgie last van stijfheid en pijn aan spieren en pezen Voor de stijfheid en de pijn heeft het helaas nog niets geholpen hopelijk komt dat nog Thea

 46. Heerlijke deken
  Ik ben een masseur en gebruik de deken bij de massage’s. De klanten zijn heel tevreden en ontspannen, en hebben er baat bij. Ik gebruik hem ook zelf en de warmte gaat echt naar binnen in het lichaam, en dus een echte aanrader.

 47. Desiree Stassar moderator van het FES forum

  Aanrader
  Ik heb tijdens de gezond en wel beurs de infrarooddeken aangeschaft. Ik was al enige tijd aan het overwegen om een infraroodcabine te gaan kopen, maar de ruimte in huis was hierbij toch wel een probleem. Toen ik op de beurs deze deken zag en hem ook mocht uitproberen was ik zo onder de indruk van de warmte dat ik hem direct heb gekocht. Ik ga er een paar keer per week inliggen en moet zeggen dat het echt heerlijk is. Ik heb Fibromyalgie (reuma van de weke delen) en heb dus dagelijks last van mijn spieren. De warmte van deze deken geeft echt verlichting. Ik vind het dus een echte aanrader! Ok, het is even een uitgave, maar dan heb je ook wat.

 48. Heerlijk
  Op de 50 Plusbeurs werd ik uitgenodigd om even plaats te nemen op de infrarooddeken in de stoel. En omdat ik de dag van te voren een rugspier had verrekt, ben ik inderdaad gaan zitten. Wat een heerlijke warmte. Behalve wat probleempjes met mijn rug heb ik ook reuma en voor beide aandoeningen is de diepdoordringende warmte van de infrarooddeken een zaligheid. Ik ontspan goed, ik heb het idee dat mijn gewrichten soepeler worden en als ik er´s avonds gebruik van gemaakt heb, slaap ik uitstekend. Een echte aanrader voor iedereen die last heeft van gewrichten en-of spieren en niet de mogelijkheid heeft om een infraroodsauna in huis aan te leggen of met regelmaat naar de sauna kan gaan. Ik geniet er volop van en omdat de deken klaar ligt op het logeerbed is het een kwestie van de knop aanzetten en er gebruik van maken. Bijzonder gebruiksvriendelijk.

 49. Heilzame werking
  Ik ben sinds een week of drie in bezit van de infrarooddeken en hij bevalt ZEER GOED! Heb eerst contact gehad met mijn arts om te vragen of ik er gebruik van kon maken, vanwege ernstige vaataandoening. Gelukkig was dit geen probleem. Ik slaap veel beter, heb s’nachts minder last van spasme/krampen en sta daardoor veel uitgeruster op. Ook nauwelijks last van ochtendstijfheid door reuma/artrose. Zodra ik er een paar dagen geen gebruik van gemaakt merk ik het meteen. Voor mij heeft het dus echt een heilzame werking!

 50. Heerlijk, eindelijk ontspannen
  Na het lezen van een artikel en daarna de ervaringen van mijn tante en oom besloot ik ook een deken te kopen. Ik werd prettig en goed voorgelicht. Het is super om in het deken te liggen. Vanwege mijn spieraandoening kunnen mijn spieren zich bijna niet ontspannen maar dankzij het deken wel. En dat is zo’n verademing. Super gewoon. Eerst was het maar een paar keer in het jaar als ik een dagje sauna ging doen, maar nu kan ik elke dag van ontspannen spieren genieten als ik wil. Ook merk ik dat ik meer ontspannen ben en dan bedoel ik niet alleen mijn lichaam. Ik slaap na het liggen hierin ook heerlijk. Het is fijn dat mijn nachtrust verbeterd en ook dat ik soepelere gewrichten heb. Kortom een gouden zet! Vooral het afnemen van de spierspanning is voor mij een uitkomst.

 51. Een GOUDEN DEKEN
  Wij mochten van Petra en Paul op zaterdagavond nog langs komen om de deken op te halen. Na een hele goede uitleg hoe het allemaal werkte gingen we door de sneeuw weer naar huis. Ik heb de deken meteen uitgeprobeerd en het was een zaligheid die warmte. Ik ben namelijk een fibromyalgie patient maar heb ook osteoporose. Hoe goed blijkt nu na een maand, ik had zoveel pijn dat ik aan de opiaten zat en aan zware ontstekingsremmers. Deze afgelopen maand heb ik alleen nog maar af en toe een Paracetamol ingenomen voor de pijn. Ik voel me veel beter geen bijwerkingen meer van alle zware medicijnen en een heel ander mens. Verder heb ik gemerkt dat veel huisartsen nog niets weten van deze deken zodat misschien veel patienten die er baat bij zouden hebben er van verstoken blijven. Dus vertel het aan iedereen die het horen wil of voelen wat een GOUDEN DEKEN dit is.

 52. heerlijk die warmte
  Al jaren ben ik op zoek naar iets wat met infra rood te maken heeft. Ik heb al verschillende voorlichtingen bezocht over infra rood sauna’s. Maar op de een of andere manier, had ik het gevoel dat dat toch niet hetgeen was wat ik zocht. Tot dat ik via een tip van mijn buurvrouw op internet ben gaan lezen over de infra-rood deken. De gebruikers vertelden allemaal enthousiast hun verhalen over de deken. Ik heb zelf verschillende vormen van reuma (bechterew, fybromyalgie, artrose en artritis). Ik ben 41 jaar oud. In 2003 kreeg ik te horen dat ik Bechterew had en in de jaren daarna kwamen daar de andere vormen van reuma bij. Dus dacht ik ga het maar eens die infrarood deken uitproberen. Ik heb de infra-rood-deken maar 1 week op proef te hoeven hebben om voor mezelf te constateren dat dit het ECHT is voor mij. Ik ben iedere keer weer blij als ik er in kan. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik vaak in slaap val. Maar zoals denk ik wel bekend hoort moeheid ook bij reuma. Dus als ik dan weer wakker wordt, ben ik heerlijk warm, voel geen pijn en ben ook weer uitgerust. Ook als je met deze koude dagen boodschappen hebt gedaan of naar de stad bent geweest is het een verademening als je thuis komt er weer even in de de deken kunt kruipen. Mijn kinderen hebben inmiddels ook de deken ontdekt en die vinden het ook heerlijk. Het is wel belangrijk dat jezelf ontdekt welke temperatuur voor jou het fijnste is. Dat is heel persoonlijk heb ik inmiddels binnen mijn gezin ervaren. Dus echt een aanbeveling om dit te gaan gebruiken als je last hebt van reuma. Maar ook als je het snel koud hebt!

 53. wat een genot
  wij hebben de deken net voor de kerstdagen gekocht,mijn man en ik gebruiken hem bijna iedere dag een half uurtje,wij hebben steeds minder last van onze gewrichten en spieren we staan ’s morgens weer soepel op. het is genieten.

 54. WENDY (Antwerpen)

  EEN VERADEMING
  sinds een tijdje heb ik mij een infrarooddeken aangeschaft , eindelijk een nuttig “toestel” waar ik eens wat baat bij heb ! Ik heb sinds 3 jaar CVS en heb al zeer veel uitgetest,aangekocht en uitgeprobeerd . dikwijls zonder of een met heel klein beetje resultaat. Tot ik het infrarooddeken ben tegengekomen. Ik heb dan contact opgenomen met deze zeer vriendelijke mensen die me hebben uitgenodigd om dit deken te testen. Dit heb ik dan ook gedaan en het resultaat is echt wel fantastisch ! ik zet de temp. en timer op max. en dan voel je echt de pijn die zo diep zit stilletjes aan uit je lichaam wegtrekken . Je benen en armen die soms precies 100 kg wegen voel je verlichten en na 45 min. voel je echt nog wel eens een pijnloos moment ! iets wat een CVS patiente zeker weet te waarderen. Alleen zoals andere lotgenoten wel zullen weten moet je een moment van rust kennen om er ten volle van te genieten en de pijn uit je lichaam te laten vloeien en dan ben je toch wel enkele uren redelijk goed ! ik zou zeggen test het en evalueer wacht af wat voor resultaat dit bij je heeft . Dit heb ik ook gedaan en ben de week erna de deken gaan halen . aan iedereen veel succes ….

 55. 5-1-2009
  Sinds enige weken gebruik ik de infrarode deken en hij bevalt me uitstekend. Ik heb M.E. (zwakke spieren waardoor ik snel verkramp) en artrose. Ben ik verkrampt of heb ik last van m’n gewrichten, m.n. bij vochtig weer, dan is de deken een uitkomst. Voorheen kon ik ook niet tegen de vrieskou, alles deed me dan pijn en nu heb ik daar geen last van. Kortom: ik heb mezelf een geweldig geschenk cadeau gedaan en wil de deken niet meer missen.

 56. lekker chillen
  we hebben in eerste instantie de infrarooddeken aan geschaft omdat mijn vrouw veel last heeft van artrose , en ze had veel baad bij warmte dus de gedachte ging uit naar een infraroodcabine maar het nadeel daar van is dat je eigenlijk nog niet echt kan ontspannen je ligt of zit op een harde onder grond en met de deken is dat niet dus vandaar deze aankoop .De eerste reactie van mijn vrouw is dat ze de eerste 15 min overal tintelingen en pijn daarna is het een welness daar ze de gehele dag plezier aan beleeft met minder pijn ik zelf blijk er flink te snurken volgens mijn vrouw DUS LEKKER CHILLEN

 57. kan niet meer zonder
  Ik heb al 2 jaar ontzettende spierpijnen. overbelasting door dingen te doen (huishouden, niets raars). stress en spanning. ik sleepte me al 2 jaar naar de vrijdag, het weekend had ik om bij te tanken en maandag gingen we weer. geen leuk leven, al maak je ervan wat je kunt. het brak me soms weleens zo op, dat ik gewoon niet kon leven. en actieve mama, vrouw kon zijn met altijd pijn. afijn in het reguliere circuit kwam ik niet verder behalve dat de dokter mij het advies gaf massage’s of warmte. afijn via google kwam ik op deze site. zo wanhopig als ik was, ben ik dezelfde avond de deken op gaan halen. was wel heel sceptisch. in het begin voelt dat liggen ook raar. maar je bent er zo aan gewend. ik ga nu elke dag minstens 2x 3 kwartier in de zak. de ene keer wat warmer dan de andere keer,dat voel je vanzelf. Echt er gaat een wereld voor me open. doordat ik geen verzuring meer heb door de snelle doorbloeding heb ik ook geen pijn meer en ben dus een stuk minder en dus ook vrolijker. heb weer tijd voor leuke dingen. zelfs mijn dochter van 10 zei laatst, mam toch maar goed dat je die zak bent gaan halen. de service van de contactpersonen is super. ze zijn begrijpend, meelevend, geduldig. ik was diezelfde dag ’s avonds al welkom en het voelde als een warm bad zoveel begrip. eindelijk. Paul belde mij zelfs deze week hoe het ging. Dus wat mij betreft, het bedrag is goed besteed en je hebt er zo uit, het kost je weinig stroom. echt ik heb er zoveel baat bij en daardoor een fijner leven gekregen dat ik dit wel met de hele wereld wil delen. dank je voor je aandacht.

 58. Erika Klever.

  Dé Oplossing….
  Sinds een paar jaar heb ik de ziekte van bechtrew en heb daardoor altijd pijn in mijn botten en spieren, vooral in mijn ruggenwervels,heupen en bekken.Daardoor ben ik het altijd veel strammer en stijver in mijn doen en laten.Sinds enkele maanden ben ik nu in bezit van de infrarooddeken en ga daar bijna elke dag ong. 45 min. inliggen.Mijn spieren knappen daar erg van op en ik voel me dan ook uren veel soepeler en zijn mijn bewegingen dan ook veel minder pijnlijk.Ik wil het dan zeker ook iedereen aanraden die nog mocht twijfelen over de aanschaf!!! Het is ff een uitgave, maar ZEKER de moeite waard!!!!

 59. infrarood deken in de salon
  Daar ik met lichaamspakking bij mij in de salon wilde gaan werken zocht ik iets om het lichaam warm te houden. Bij een collega van mij gebruikten ze twee stuks infrarood warmte lampen. Infrarood is een heerlijke doordringende warmte, alleen vond ik dat de lampen dan niet het hele lichaam goed konden verwarmen. Het liefst had ik een warmtedeken met infraroodwarmte. Dus op zoek op de digitale snelweg. Bij veel groothandelaren zijn warmtedekens te koop; alleen zijn ze vrij prijzig. Je moet altijd maar het aankoopbedrag nog terug zien te verdienen! En meestal was het ook niet met infraroodwamte. Dus verder zoeken op internet tot ik stuitte op saunadeken.nl. Informatie opgevraagd; men kende geen ervaringen met lichaamspakkingen. Maar ik durfde de stap toch aan, omdat je de infrarood-warmte kunt instellen en de prijs was aanzienlijk lager dan alle andere warmtedekens bij groothandelaren. Nu kan ik zeggen; ik heb hem aangeschaft en absoluut geen spijt van gehad. De klanten vinden het in het algemeen HEERLIJK! En daar kan ik alleen maar tevreden over zijn! Sandra Krus

 60. Infrarooddeken welkom
  Het is al weer enige tijd geleden dat ik de infrarood-deken bij jullie kocht. In het begin lag ik er elke dag 3 kwartier(42 minuten) in. Daarnaast ging ik naar een cranio-sacraal therapeute. Die combinatie zorgde er voor dat ik in plaats van 3 á 4 pijnstillers/ontstekingsremmers, maar meer 1 per etmaal nodig had en heb. Het houdt dus in, dat ik nooit kan zeggen het heeft daaraan gelegen of dat is de remedie. Maar ik wil wel mijn eerste ervaring delen met alle aspirant-kopers van een infrarood deken. Ik lijd zeker 2 á 3 jaar zo niet al veel langer aan reuma, de speciale vorm is artritis psoriatica,dat is geconstateerd door zowel een keuringsarts, een huisarts, als een reumatoloog. Geen enkele behandeling van de reumatoloog sloeg aan, alle vormen van movicox en andere zooi sorteerden geen effect. Toen zei de reumatoloog: “Dan krijgt u nu een chemo-kuur. “Waarop ik zei: “Daar beslis ik nog altijd zelf over. Ik ga wel kijken in het alternatieve circuit.” Het is ook de houding van de Nederlandse reumastichting: houd het niet bij een vorm van medicatie en denk niet alleen in termen van reguliere geneeskunde, maar zoek een acceptabele combinatie van beiden. Zonder de reguliere geneeskunde had ik niet meer geleefd, zonder de alternatieve geneeskunde was ik niet zo gezond geweest. Na voortreffelijke behandelingen via acupunctuur, bio-resonantie en natuurgeneeskundige kwam ik uiteindelijk een keer in de infrarood deken. De eerste keer dat ik daarin lag, voelde het goed en weldadig. Na een sessie van drie kwartier heb ik vijf uur volledig pijnvrij me kunnen bewegen, terwijl de bewegingen ook dusdanig waren, dat het leek of je met een jonge frisse god te maken had. Ik maakte diepe kniebuigingen, terwijl ik anders niet eens een trap af kon lopen. Ik werd zo enthousiast, dat ik zelf zo’n deken wilde hebben. Maar ik moet erbij zeggen, dat dit effect slechts vijf uur duurde en niet meer in diezelfde mate terug gekomen is. Ik gebruik de deken nu als heel welkome ondersteuning van de medicatie, die dus teruggebracht is naar 1 tablet ibuprofen 40 mg per etmaal. Ik kan dus ieder die met reuma te maken heeft aanraden, ga een keer proberen of je er ook baat bij hebt en bestel vervolgens- na één of twee proefsessies in – een infrarood deken. In vijf of zes sessies heb je de kosten van zo’n deken eruit. Je maakt niet de ontkalking van chemokuren mee, je krijgt geen bloedinkjes die elke pretnison-kuur begeleidt. De ervaring leert, dat de reguliere geneeskunde er meestal niks van moet hebben, het zelfs als kwakzalverij betitelt, maar voorlopig ben ik toonbeeld van een gezonde zestiger ondanks mijn kwaal. Onno Albada

 61. Ineke van de Scheur

  lekker
  Ook ik was op zoek naar een infraroodcabine. Die is duur en toch een sta in de weg. Mijn dochter wees mij op de infrarooddeken die vermeld werd in de nieuwsbrief voor Crohnpatienten. Via de website contact gelegd en ik kon de deken zo ophalen. Zwart infrarood? Nog nooit van gehoord maar ik vind de warmtedeken heerlijk. Met name de stijfheid maar ook de pijn bij ra worden verlicht. Zeker ‘s-morgens sta ik soepeler op. Helemaal tevreden.

 62. fibromyalgie
  Ik heb nu enkele weken de deken in huis en ben er superblij mee!Ik wilde eerst graag een infraroodcabine, maar die zijn zo prijzig en groot, de deken is een nog beter alternatief, makkelijk op te bergen, eventueel mee te nemen en lekker comfortabel. Ik duik zo’n 3-4 keer per week op mijn eigen bed (dus ligt lekker zacht) in de deken ,voor een uurtje.Ik merk dat ik heerlijk ontspan, maar vooral de stijve en pijnlijke spieren worden stukken soepeler.Het opstaan ’s morgens gaat veel vlotter en minder pijnlijk.En als ik een zware dag heb gehad waarvan ik weet dat ik normaal de volgende dag veel last heb ,heb ik daar nu met de deken vrij weinig problemen mee. Een echte aanrader.

 63. Genieten!
  Voor mij is deze deken een ware uitkomst. Ik ben erg blij dat ik hem in huis heb gehaald.Omdat ik vaak pijnlijke spieren en gewrichten heb en vaak darmkrampen kruip ik dagelijks in mijn dekentje en ontspan helemaal. Door een veel betere doorbloeding worden de krampen een stuk minder of verdwijnen helemaal. Kunt u zich voorstellen hoe blij ik hiermee ben… Ik kruip er met veel plezier in en kom zalig ontspannen weer te voorschijn. Een aanrader! P.S. Mijn man die er voor zichzelf niet zoveel in zag kruipt momenteel snel in mijn dekentje als hij met pijnlijke spieren van het klussen bij onze zoon thuiskomt.

 64. Fibromyalgie
  Hallo iedereen zoals andere berichten hier heb ook ik fibromyalgie en inderdaad met het deken heb ik ook verlichting en de stijfheid verbeterd, ik heb vooral ook last in mijn heup gekregen en als ik het deken regelmatig gebruik ondervind ik een opmerkelijke verbetering, het lukt me niet alle dagen van het te gebruiken en dat voel ik wel maar dan is het eens zo zalig als ik er weer in lig, ik moest van mijn dokter ook afvallen en heb ondervonden dat met het gebruik van het deken mijn stofwisseling ook verbeterd, ik kan het aan iedereen aanbevelen

 65. Geweldige ervaring!
  Sinds 2 weken gebruik ik de saunadeken en ik ben superenthousiast, ik heb fibromyalgie en ben veelal stijf en heb veel pijn, door elke dag tenminste 1x in de deken te gaan heb ik langzamerhand de pijn en stijfheid een stuk minder op de voorgrond en de afgelopen 2 dagen zelfs helemaal zonder pijn. Ik ben gisteren helemaal niet in de deken geweest vanwege omstandigheden en ik kon het de volgende dag onmiddellijk merken. Ik heb er maar 1 woord voor deze saunadeken en dat is GEWELDIG!!!

 66. Zalig ontspannen
  Mijn huisgenoten waren een beetje sceptisch: ‘Wat heb je nu weer gekocht’ ? Maar na een paar dagen het bekijken terwijl ik in mijn deken kruip en steeds maar vertellen hoe zalig ik me wel voel achteraf ( ben geopereerd aan men rug en mag nog geen kinesi-therapie doen), kijken ze nu al wat jaloers haha Het effect van een gewone sauna kende ik reeds, moet bekennen dat hetzelfde effect merkbaar is en dat ik als ik het vlak voor het slapen doe, ik nog weinig problemen heb met het inslapen, want ben dan ‘zalig moe’ en niet ‘geradbraakt moe’. Het extra ‘vet verbranding’ heb ik nog niet gemerkt, zal ik waarschijnlijk pas merken op langere termijn.. In het algemeen een aanrader.

  Groeten uit België, Lizzy

 67. Ik ben helemaal happy!
  Sinds 2 weken ben ik een blije gebruiker van de saunadeken. Ik heb Fibromyalgie en Artrose, maar al na de 2e keer de deken te hebben gebruikt voel ik me een stuk beter Ik ben minder stijf en de pijn is stukken minder. Ik gebruik de deken nu om de dag op 42 graden voor 35 minuten en vindt het heerlijk. Groetjes Esther

 68. infraroodslaapzak
  Bevalt de deken? Nou en of. Hij is een beetje smal, maar dat is te verhelpen. Het is zwart infrarood, klopt dat? Ik zie tenminste geen rode gloed. Maar hij verzacht zoveel. En vlak voor het slapen werkt hij het beste. Ik ben blij dat ik er telkens in kan. Vriendelijke groet, H.v.Buuren

 69. Grandioos
  In november kwam mijn man huis met een advertentie uit Tilburg en omstreken. Nadat ik deze had gelezen was ik heel enthousiast , want we waren ons al aan het oriënteren voor een infrarood sauna, maar door gebrek aan ruimte stelde we het telkens uit. Ik heb hem nu een paar weken in huis maar ik kan er bijna niet meer zonder .Als ik twee dagen niet in mijn deken heb gelegen dan ben ik weer zo stijf als anders en heb dan ook weer veel meer pijn. Ik lijdt aan reuma en heb al een paar kunst gewrichten.Ik vindt deze deken een echte aan rader.

 70. Loes Raaphorst Den Haag

  Het ei van Columbus!
  Sinds er twee jaar geleden bij mijzelf fibromyalgie is vastgesteld ben ik uiteraard op zoek gegaan naar allerlei mogelijke oplossingen en middeltjes om te kwaal een beetje draaglijk te houden. Dus slik ik Glucosamine en Visolie capsules, sta ik regelmatig op mijn trilplaat, ben ik voortdurend met mijn kersenpittenzak in de weer en probeer ik toch zo veel mogelijk in beweging te blijven. Toen hoorde ik over een ‘infrarooddeken’. Nu ben ik zeer kritisch en beslist niet lichtgelovig, dus wilde ik dit eerst zelf wel eens even uitproberen. Dus lag ik afgelopen week voor het eerst van mijn leven in een infrarooddeken. Eerlijkheid gebiedt mij te vermelden dat ik nog nooit in een echte sauna ben geweest, laat staan een infrarode sauna. Navraag bij mensen die hier wel ervaring mee hebben had mij al verteld dat de werking van een infrarode sauna een aantal uren nadien nog voelbaar is. Ik was dus heel benieuwd of een deken ook zo’n effect zou kunnen hebben. De gebruiksaanwijzing is heel duidelijk en simpel. De deken lijkt op een slaapzak maar dan in plaats van een rits, klittenband. Tijd en temperatuur zijn afzonderlijk in te stellen naar ieders persoonlijke voorkeur. Ik heb de eerste keer voor 40 graden en 30 minuten gekozen.Even voorverwarmen en daar gleed ik dus voor het eerst in de infrarooddeken. Het was heerlijk! Ik voelde me werkelijk zo tevreden als een Poe eh Loesje voor de kachel! Veel te kort naar mijn zin hoorde ik de zoemer en zat mijn tijd er al weer op. Maar, haha, het grote voordeel was wel, dat mijn bed, waar ik de deken bovenop had gelegd, nu ook heerlijk warm was, en ik dus in no time in dromenland was! Heerlijk uitgerust werd ik even later wakker, en voor het eerst in jaren kwam ik niet stijf mijn bed uit! Ik hoefde niet bij te komen, te rekken en te strekken, maar kon vrijwel meteen met mijn werk beginnen. De tweede keer heb ik gekozen voor 42 graden en 40 minuten, wat ook de normale stand van de infrarooddeken is. Dit bleek voor mij nog iets te warm en iets te lang. Na een half uur heb ik hem toen uitgezet en ben nog even onder mijn dekbedje gedoken. In de gebruiksaanwijzing staat dit overigens ook heel duidelijk dat de temperatuur voor ieder heel persoonlijk is.Al bij al kan ik nu concluderen dat de infrarooddeken werkelijk ideaal is voor fibropatiënten, met name omdat je er je huis niet voor uit hoeft, het veel goedkoper is dan de aanschaf van een echte infrarode sauna en zelfs goedkoper dan een aantal bezoeken aan een saunacentrum. Al bij al ben ik heel blij met de positieve effecten die de deken voor mij heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.